De pandemie heeft ons nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt en aangetoond hoe belangrijk gezondheid, vrijheid én verbondenheid zijn.
Toen in verschillende landen besloten werd om de grenzen te sluiten en een gedeeltelijke dan wel volledige lockdown toe te passen, werd akelig duidelijk hoezeer we menselijk contact hebben gemist. Zo was het bijvoorbeeld niet langer mogelijk om naar de fitness of bioscoop te gaan waarop mensen al gauw besloten om zelf een trainingsschema in elkaar te boksen en/ of gewoon de cinema naar de woonkamer haalden. En vooral dit laatste was voor velen een heus ruggensteuntje.
Toen eind 2019 de eerste gevallen van corona in Wuhan - China - opdoken; had niemand kunnen denken dat het in de kortste keren zo een vaart zou kunnen lopen. Echter, werden ook andere delen van de wereld in een mum van tijd overspoeld met meerdere corona gevallen en - jammer genoeg - zelfs doden waarop in verschillende landen besloten werd om de grenzen voor onbepaalde tijd te sluiten. Dit alles werd nog maar eens verscherpt met de komst van een gedeeltelijke dan wel volledige lockdown wat betekende dat culturele en sociale aangelegenheden onherroepelijk de deuren moesten sluiten.
Mensen konden dus niet langer meer met vrienden op het terras van een hapje en drankje genieten. Daarnaast werd ook de toegang tot verschillende sportcomplexen en bioscopen voor onbepaalde tijd geweigerd. Dit werkte natuurlijk verschillende fenomenen in de hand. Zo besloten heel wat mensen om het heft in eigen handen te nemen en te investeren in zichzelf én in de toekomst. Want als we nu al met een pandemie te maken kregen dan was en is de kans op een volgende pandemie in de - al dan niet nabije - toekomst uiterst vanzelfsprekend. Waar velen investeerden in meer tuinmogelijkheden, keken anderen dan weer uit naar een heuse tv-installatie om het bioscoopgevoel zo goed mogelijk te kunnen evenaren en samen met het hele gezin van een heerlijke film te kunnen genieten.
Nu bioscoopzalen en andere culturele aangelegenheden voor onbepaalde tijd de deuren moesten sluiten, werden mensen uiterst inventief. Zo werd in menig huishouden grondig geïnvesteerd in een heuse tv-installatie met alles erop en eraan om een zo goed mogelijke bioscoopervaring te kunnen evenaren. Waar anderen hun bestaande televisietoestel aanvullen met een soundbar en/ of subwoofer werd in andere gezinnen vooral de nadruk gelegd op een kwalitatieve smart tv met iets meer mogelijkheden.
Zo bestaat er vandaag de dag een bijzonder uitgebreid assortiment aan smart tv die je dan later - indien uiteraard gewenst - altijd nog kunt aanvullen met een heuse bijbehorende home cinema set, een subwoofer en/ of een set externe luidsprekers die allen op hun beurt bijdragen aan een ultiem en optimaal bioscoopgevoel.
Maar laat ons eerlijk zijn; alvorens je de tv gaat uitbreiden met allerhande snufjes dien je uiteraard al wel voorzien te zijn van een degelijk smart televisietoestel die je de mogelijkheid verschaft om er - indien gewenst - een home cinema set, subwoofer en/ of speakers op aan te sluiten.
Zo bestaan er tegenwoordig heel wat verschillende kwalitatieve smart televisietoestellen waaruit je kunt kiezen. Probeer bij je keuze te letten op bepaalde kenmerkende eigenschappen en factoren gaande van de schermgrootte tot het type scherm, de resolutie en de verversingssnelheid die allen leiden tot de uiteindelijke beeldkwaliteit. Wees daarnaast eveneens aandachtig voor de verbindingsmogelijkheden en eventuele aansluitingen zodat je van tevoren weet welke (externe) apparaten op de desbetreffende smart tv kunnen worden aangesloten. Indien je graag nog meer informatie wenst over smart tv’s, soundbars, wifi-versterkers en dergelijke meer, dan kun je altijd de webpagina “technologie radar” even gaan raadplegen.