Foto: badkamer-accessoires-hebbedingtjes-1

De leukste hebbedingetjes voor in de badkamer

Heb je net een badkamer gebouwd of is de vorige aan grondige renovatie onderworpen, dan komt nu misschien wel het leukste gedeelte aan bod; de inrichting.

Guido van Loon

Echter, onderschat het niet. Het ruime assortiment aan keuzemogelijkheden en hebbedingetjes kunnen de inrichting nog wel eens wat moeilijker maken dan eerst misschien gedacht. Probeer daarom voor jezelf een soort van moodboard te maken waarin je aangeeft wat je mooi vindt en waar je verwachtingen liggen. Aangevuld met een lijstje waarop je alle leuke hebbedingetjes en decoratiespulletjes vermeldt, moet de inrichting wel een fluitje van een cent worden.

De renovatie van de badkamer

Het bouwen of renoveren van een badkamer wordt - overigens zelfs door experts - met recht en rede als één van de moeilijkste kamers beschouwd. Het is een hele uitdaging en bijzonder grote klus aangezien je niet alleen moet rekening houden met de waterleidingen maar ook diverse elektriciteitskabels. Dat betekent dus dat je op voorhand al een duidelijk plan voor ogen moet hebben. Waar wil je de douche en/ of het bad geplaatst zien? Waar wil je precies een badkamermeubel installeren en waar komt het toilet?
Hoewel de inrichting van de badkamer dus op voorhand reeds in grote lijnen moet worden bepaald, kun je achteraf nog je stempel drukken door toevoeging van decoratie en leuke hebbedingetjes. Zo vinden sommigen het leuk om met bijvoorbeeld 1 of 2 accentkleuren in de badkamer te werken die ze dan aan bod laten komen met behulp van handdoeken of vloerkleedjes. Anderen vinden het dan weer een must om een leuk badkamermeubel of make-uptafeltje te installeren waarop de meest belangrijke hebbedingetjes zoals make-up, verzorgingsproducten en een föhnborstel worden uitgestald.

De inrichting van de badkamer

Doordat in de badkamer werkelijk alles samenkomt - denk maar aan waterleidingen en verschillende elektriciteitskabels - dient op voorhand reeds een uitgestippeld plan te worden ingediend. Dat betekent dus dat je - nog voor de werkzaamheden aan de badkamer goed en wel van start gegaan zijn - reeds op de hoogte dient te zijn van het uitzicht en bijgevolg de inrichting. Met andere woorden; waar wil je de doucheset installeren en zal er sprake zijn van een apart bad? Had je graag een apart toilet geïnstalleerd en waar dan precies? Hoe zit het met de aanwezigheid van een badkamermeubel, al dan niet in combinatie met een geïntegreerde spiegel en 1 of 2 lavabos. Kortom, qua inrichting dient werkelijk alles op voorhand reeds te worden uitgestippeld.
Bovendien is het niet alleen voldoende om te weten waar je elk onderdeel wilt installeren. Je dient eveneens op de hoogte te zijn van het type. Zo zal een ingebouwde regendoucheset misschien wel anders moeten geïnstalleerd worden in vergelijking met een standaard douche in opbouw. Hetzelfde geldt met het toilet en het aanwezige badkamermeubel. Kortom, op voorhand moet je reeds bepalen hoe de badkamer er op het einde van de rit ongeveer zal gaan uitzien. Eenmaal de badkamer volledig geïnstalleerd werd, kun je er zelf nog een persoonlijke toets aan geven door bepaalde kleuraccenten en hebbedingen toe te voegen.

Persoonlijke toets via kleur en decoratie

De persoonlijke “touch” die uiteindelijk aan de badkamer wordt toegekend, kan je vervolgens helemaal zelf gaan bepalen. Dit kun je doen door toevoeging van bepaalde kleuraccenten op basis van vloerkleedjes en/ of handdoeken, geurkaarsjes en planten. Zo plaatsen sommigen hier en daar enkele plantjes om de badkamer iets gezelliger en toegankelijker te maken.
Anderen kiezen er dan weer voor om de badkamer persoonlijker te maken door bepaalde hebbedingetjes prachtig uit te stallen. Denk hier bijvoorbeeld maar aan flesjes parfum, make-up, verzorgingsproducten en haar- of föhnborstels. Kortom, werkelijk alles is mogelijk om het geheel net iets meer van jezelf te maken!

Reacties