De waarde van zonnepanelen is al lang bewezen, maar hoe handig ze ook zijn, het ziet er niet altijd zo mooi uit als je je hele dak vol hebt liggen met zo’n zonnepanelen.
Het is al snel rommelig en als er geen gebruik wordt gemaakt van de best mogelijke technieken en tools, is de kans groot dat het zacht gezegd niet zo mooi uitziet. Als je overweegt om zonnepanelen te leggen, is je prioriteit natuurlijk de duurzaamheid. Maar met een paar kleine details kun je er dan ook nog eens voor zorgen dat jouw zonnepanelen de mooiste zijn van de hele buurt. En dat is natuurlijk mooi meegenomen. Een mooie installatie begint met een zonnepanelen montageframe. Wat zo’n frame precies doet en wat je nog meer nodig hebt voor een strakke installatie lees je in deze blog.
Dus jij wilt graag zonnepanelen? Een heel goede keuze! Om ervoor te zorgen dat je het maximale uit je zonnepanelen haalt en er ook nog eens lekker lang van kan genieten is het belangrijk om de panelen goed te laten installeren. En dit begint met een montageframe. Hoe dit precies werkt? Nou, een montageframe zorgt ervoor dat je zonnepanelen kan leggen zonder mogelijk schade aan te richten aan je dak. Daarnaast zorgt zo’n montageframe voor flexibiliteit, zo kun je ook zonnepanelen aanleggen op een schuin dak. Zelfs als dit dak meerdere obstakels of ongewone vormen heeft. Een montageframe maakt de installatie ook een stuk sneller en efficiënter. Deze frames zijn zo gemaakt dat de ruimte die er is, optimaal benut kan worden. De goede frames zijn ook zo gemaakt dat ze ook in de toekomst gebruikt kunnen worden als er nieuwe soorten zonnepanelen op de markt komen. Dat is wel zo handig!
Een montageframe is heel belangrijk, maar dit is niet het enige dat je nodig hebt voor een goede installatie van je zonnepanelen. Voor ander belangrijk zonnepanelen montagemateriaal kun je bijvoorbeeld denken aan een dakhaak, een montagebeugel, een montagerail, een moduleklem en een eindkap. Natuurlijk is het bij elk project verschillend wat voor materiaal precies nodig is. Dit is afhankelijk van het type dak, plat of schuin, het materiaal van het dak en de specifieke zonnepanelen die gelegd worden. Verdiep je altijd goed in de klus voordat je materiaal gaat aanschaffen, zo voorkom je onnodige kosten en verspilde spullen.