Foto: belang-van-elektriciteit

Het belang van elektriciteit

Elke dag produceert de opwekking van elektrische energie meer vervuiling dan enige andere industrie in de hele wereld.

Deze vervuiling verandert het klimaat en de ecosystemen van de planeet op een manier die toekomstige generaties zal schaden. Tot voor kort hadden consumenten weinig keuze over hun elektriciteitsleverancier, maar nu bieden steeds meer staten de mogelijkheid om schonere, gezondere stroomvoorzieningen te ondersteunen. Naarmate nieuwe marketeers de energiemarkt betreden en bestaande leveranciers evolueren om de uitdaging aan te gaan, krijg je misschien de kans om te kiezen tussen elektriciteitsleveranciers en schonere energie te kiezen. Dus hoe kan jouw keuze een verschil maken voor het milieu? Door te kiezen voor stroom met een lage milieu-impact, geef je jouw leverancier een duidelijk signaal af dat het echt belangrijk voor jou is om elektriciteit uit schonere stroombronnen te kunnen gebruiken. Jouw keuze zal energiebedrijven aanmoedigen om verouderde centrales voor fossiele brandstoffen te vervangen door faciliteiten die gebruikmaken van nieuwe hernieuwbare brandstoffen en schonere technologieën.

De brandstoffen die het meest worden gebruikt voor elektriciteitsproductie, fossiele brandstoffen zoals steenkool, olie en aardgas, staan ??bekend als niet-hernieuwbare hulpbronnen. Het duurt miljoenen jaren voordat ze door natuurlijke processen in de aardkorst zijn gevormd. Eenmaal verbrand om elektriciteit te produceren, zijn ze voor altijd verdwenen.

Elektriciteitsproductie

Daarentegen worden hernieuwbare energiebronnen, zoals wind-, zonne-, waterkracht- en biomassa-energie, direct of indirect verkregen uit de enorme hoeveelheden zonne-energie die voortdurend van de zon naar de aarde stroomt. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen zijn dit energiebronnen die bij duurzaam beheer vrijwel onuitputtelijk zijn. Ze tappen de warmte van de aarde af of een klein deel van de zonne-energie die constant naar een deel van de aarde stroomt, bijvoorbeeld door de warmte van de zon direct op te vangen, door de energie in de wind te gebruiken die wordt gecreëerd door de effecten van de hitte van de zon, of brandende bomen/planten/dierlijke bijproducten gekweekt met zonne-energie. Net als bij schakelmaterialen heb je elektriciteit nodig?. Op goedkopermetschakelmateriaal.nl vind je diverse soorten producten naar keuze.

Bij het verbranden van fossiele brandstoffen zoals steenkool of olie ontstaan ??ongewenste bijproducten zoals kooldioxide, zwaveldioxide, stikstofoxiden en andere stoffen die vervuilend zijn wanneer ze in het milieu terechtkomen. Deze chemicaliën zijn de boosdoeners die aanzienlijk bijdragen aan bekende milieuproblemen als zure regen, stedelijke smog en de opwarming van de aarde. Hoewel kerncentrales geen van de "traditionele" luchtverontreinigende stoffen voor energieopwekking uitstoten, zoals zwaveldioxide, kooldioxide of stikstofoxiden, creëren de nucleaire brandstofsystemen gevaren die nu en in de toekomst een bedreiging kunnen vormen voor mens en milieu.

Reacties