De huizenprijs is hoog. Wil je zeker weten dat je een goede prijs vangt voor je woning? Dan is het belangrijk dat je deze mooi in beeld brengt.
De huizenprijs is hoog. Wil je zeker weten dat je een goede prijs vangt voor je woning? Dan is het belangrijk dat je deze mooi in beeld brengt. De plaatjes zijn namelijk het eerste dat een potentiële koper van het huis te zien krijgt, als deze niet bevallen, zal het tot een bezichtiging niet komen.
Je kunt je woning allereerst laten fotograferen. Maar dat doet iedereen al. Wil je echt opvallen, denk dan ook eens na over het laten maken van een professionele video. Hiermee kun je nog een realistischere beleving bieden van de verschillende ruimtes en hoe deze aan elkaar zijn verbonden. Zo’n video trekt belangstellenden over de streep om ook in het echt een kijkje te komen nemen. Of de belangstellenden brengen na het zien van de video meteen een bod uit, omdat ze de woning al goed hebben kunnen zien. Zo’n video verhoogt dus de kans op meer (en hogere) biedingen.
Het is dus aan te raden een professionele cameraman in te huren die de video filmt en vervolgens monteert. Deze cameraman zal je helpen om je woning zo mooi mogelijk vast te leggen. De belichting in een woning is vaak verre van optimaal, bovendien zijn er verschillende kijklijnen om rekening mee te houden, evenals zaken die afleiden. Kleurcorrectie en het bijsneden van beelden is essentieel om een esthetisch wenselijk effect te creëren. Dat wat in een woning werkt, werkt niet automatisch ook op plat vlak. Zonder digitale bewerking gaat het originele effect vaak verloren.
De cameraman gaat met jou in overleg om het beste resultaat te behalen. Jij vertelt wat je het liefst in beeld wil hebben gebracht, welke indruk de opnames moeten achterlaten en de cameraman legt voor hoe je dit in de praktijk kunt doen en bespreekt met jou de talloze opties.
Vooral het editen is bij een goede video erg belangrijk. Lang niet altijd komt datgeen wat je voor hebt goed tot uitdrukking. Een video-editor kan bij een filmopname van het huis ook ritme helpen te bepalen. Hij kan de beelden op een wijze aan elkaar monteren dat je als het ware een rondleiding krijgt door het huis. Daarbij is het belangrijk dat je niet te veel dwaalt.
Bij een film over je woning moet je op een aantal zaken letten. Hieronder vind je aandachtspunten op een rijtje: Maak zoveel mogelijk gebruik van daglicht: dat oogt natuurlijker en levendiger. Kunstlicht oogt op foto’s en in film vaak grauw en somber. Let op de belijning: snijd alle overbodige informatie weg van het beeld wat je wilt krijgen. Film je bijvoorbeeld een keukenblad, dan is het doorkijkje naar de woonkamer en wat daar allemaal staat niet relevant. Sterker nog: dat leidt alleen maar af. Maak ruimte: het is de woning waar het om gaat, niet om de aankleding ervan. Alles dat de aandacht afleidt, dien je te verplaatsen of zo neer te zetten dat het toevoegt aan het beeld. Maak meerdere opnames: hoe meer schoten, hoe meer kans op een doelpunt. Kies verschillende camerahoeken. Maak algemene video-opnames (bijvoorbeeld van hele kamers) en opnames van details voor de afwisseling.
Een professional zal deze zaken altijd laten: Geen styling toepassen, waardoor de opnames er onaantrekkelijk uitzien. Denk bijvoorbeeld eens aan een tjokvolle kamer of een onopgemaakt bed. Zulke zaken leiden af. Alleen groothoeklens gebruiken: hierdoor lijkt je woning groter dan hij in feite is. Bij een huisbezichtiging zal je door de mand vallen en knappen kopers hier absoluut op af. De ruwe videobeelden vergeten na te bewerken. Te weinig of te veel shots gebruiken