De originele BORA kookveldafzuiging is efficiënter dan traditionele afzuigkappen. Waarom?
Bij BORA kunnen kookdampen en -geurtjes niet eerst opstijgen, want ze worden rechtstreeks afgezogen waar ze ontstaan. Dat gebeurt op basis van toegepaste natuurkunde volgens de basisprincipes van de stromingsleer: de dwarsstroming is groter dan de stijgsnelheid van de kookdampen die in de kookpotten en pannen ontstaan. Puur fysisch is het dus eenvoudiger om kookdampen rechtstreeks bij het kookveld af te zuigen.
Kookdampen en -geurtjes stijgen met een snelheid van maximaal 1 meter per seconde. De BORA kookveldafzuiging zuigt echter met een snelheid van ca. 4 meter per seconde rechtstreeks naar beneden af. Het resultaat: kookdampen worden volledig afgezogen en geur- en vetdeeltjes kunnen zich niet in de ruimte verspreiden, zich op meubeloppervlakken afzetten of in stoffen dringen. De vetdeeltjes die tijdens het koken vrijkomen, verspreiden zich niet in de ruimte maar worden opgevangen door het roestvrijstalen vetfilter.
In vergelijking met traditionele afzuigkappen hebben originele BORA kookveldafzuigingen overtuigende voordelen: ze verbruiken beduidend minder energie en zuigen minder van de duur verwarmde binnenlucht af, aangezien ze met stromingssnelheid en niet met luchtvolume werken. Ze zijn efficie?nter, want de kookdampen boven het kookveld kunnen zich niet zo ongehinderd in de lucht verspreiden als bij een afzuigkap. De energie-efficie?nte en krachtige motor verbruikt minder stroom en maakt beduidend minder lawaai.
Ga voor meer informatie naar: www.bora.com