Foto: kuppersbuch

Open keuken: een schone zaak

Een open keuken waar kook-, eet- en woongedeelte in elkaar overlopen stelt ook hoge eisen aan de keukentechniek.

De luchtkwaliteit van je keuken heeft namelijk grote invloed op het comfort. Een goede afzuiging is natuurlijk essentieel, maar de Duitse keukenapparatuurfabrikant Küppersbusch ontwikkelde een systeem dat de lucht al bij de bron zuivert. Hierdoor is de lucht in de keuken duidelijk frisser is en minder vet.

De ovens van dit merk zijn daarom uitgerust met een unieke ökotherm ovenkatalysator. Hierdoor wordt de lucht al gereinigd tijdens het bakproces. Bak- en braadgeuren in de keuken behoren tot het verleden. Het centrale element is de ventilator. Deze zorgt voor een optimale luchtcirculatie en warmteverdeling in de oven en garandeert perfect garen op meerdere niveaus, zonder dat de smaak of de geur van een product op een ander product wordt overgedragen.

Een schone zaak. De door vet- en geurdeeltjes vervuilde lucht wordt door een ventilator aangezogen en door de katalysator geleid. De ventilator voert de lucht langs het verwarmingselement direct in de katalysator. Daarbij worden alle restdeeltjes in water en koolzuur omgezet. De op deze wijze gezuiverde lucht wordt in de oven teruggeleid. Hierdoor behoort het omslachtig reinigen van de oven tot het verleden.

Het ökotherm systeem is tevens energiebesparend, want door deze procedure komt energie vrij die in de oven wordt teruggeleid en daar wordt gebruikt om te bakken en te braden. Tegelijkertijd blijven de gerechten bijzonder sappig en blijven de natuurlijke aroma’s behouden.

Meer informatie: www.kuppersbusch.nl 

Reacties