Marmer is een natuurproduct en ontstaat doordat kalksteen een lange tijd enorme druk- en temperatuursverschillen ondergaat.
Marmer is een natuurproduct en ontstaat doordat kalksteen een lange tijd enorme druk- en temperatuursverschillen ondergaat. In groeves wordt marmer als blokken gewonnen en van deze marmerblokken worden platen gezaagd voor het verdere gebruik van onder andere tegels of werkbladen. Marmer geeft een bijzonder chique uitstraling in de keuken. Bekende varianten van marmer zijn de sterk geaderde, witte marmer soorten.
Toepassing marmer in de keuken
Marmer kan op verschillende manier in de keuken verwerkt worden. Zo kan het gebruikt worden als keukenblad, maar ook als achterwand. Ook marmeren accessoires in de keuken is een mogelijkheid om marmer toe te passen in de keuken. Marmer is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals blauw, groen, roze, rood, geel, beige, zwart en grijs. Wit, beige en zwart zijn de meest voorkomende en gekozen marmer soorten.
Met een marmer keukenblad geeft het je keuken een exclusieve, luxueuze en chique uitstraling. Maar ook een achterwand van marmer geeft de keuken net dat beetje extra. Hierin kun je kiezen voor een drukke marmerprint of voor een marmerlook die wat minder uitgesproken is. De sprekende tekening van het materiaalsoort geeft een geweldig levendig accent en vormt een schitterend contrast met bijvoorbeeld wit of zwart.
Naast een keukenblad of achterwand zijn marmeren accessoires ook erg leuk. Denk bijvoorbeeld aan een schaal van marmer, een klok of snijplank van marmer. Allemaal dingen die niet een beetje touch aan je keuken geven.
Combineren
Marmer is een materiaal wat goed met allerlei andere materialen en afwerkingen gecombineerd kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hout, hoogglans of mat. Marmer is goed te combineren met zowel een landelijke als industriële woonstijl. Door te combineren komt het unieke en chique marmerpatroon nog beter tot zijn recht.
Voor- en nadelen van marmer
Hoewel marmer erg mooi is en het een prachtige uitstraling heeft, heeft het ook zo zijn voor- en nadelen. Vanwege de kleurschakelingen en uitgebreide aders geeft marmer een prachtige, exclusieve verschijning. Marmer is redelijk hittebestendig, maar voorzichtigheid met zeer hete pannen is wel gewenst. Oververhitting kan namelijk wel permanente verkleuren veroorzaken. Marmer is een sterk gesteente dat lang meegaat. Het is ook zeer slijtvast maar het oppervlakte van marmer is wel licht poreus. Vocht kan bijvoorbeeld doordringen in het marmer, daarom moet het marmer altijd gepolijst en geïmpregneerd zijn. Hoewel het behandeld is, moet je alsnog uitkijken met zuren zoals ontstoppingsmiddelen, bleekmiddelen of ontkalkingsmiddelen.
Ook marmer in de keuken?
Meer weten over de mogelijkheid van marmer in jouw keuken? Kom langs in onze showroom of maak een afspraak met één van onze verkoopadviseurs.