Wij helpen je op weg door alle barbecues voor jou op een rij te zetten en er de 'ins and out' van te benoemen. Zo bespreken we 4 soorten barbecues.
Heeft jouw barbecue onbedoeld de hele herfst en winter buiten gestaan, is hij dusdanig oud dat het eten een vreemd smaakje krijgt of heb je simpelweg nog geen barbecue? Dan wordt het tijd om te kijken welke barbecue bij jou past, zodat ook jij de warmere maanden kunt beginnen met een gezellige barbecue in de tuin met vrienden en familie. Begin je zoektocht vandaag nog! Wij helpen je op weg door alle barbecues voor jou op een rij te zetten en er de ins and outs van te benoemen. Zo bespreken we 4 soorten barbecues:
Een gasbarbecue is ideaal voor de snelle barbecuer. Je sluit hem aan op aan op een gasfles, ontsteek de brander en wacht 5 á 10 minuten. Binnen de kortste keren is hij warm en kun je barbecuen naar hartenlust. Het ongemak van het aansteken van een houtskoolbarbecue heb je niet, de geur van rook in je kleding wordt beperkt en je kunt de temperatuur zelf regelen waardoor je volledige controle hebt. Maak wat je wil, wanneer je wil, op bijvoorbeeld een Boretti buitenkeuken. De deksel kun je sluiten waardoor de warmte binnenin blijft hangen en je op elk moment in het jaar kunt barbecuen. Ooit aan en winterbarbecue gedacht?
Nu zijn gasbarbecues heel fijn, maar er zijn ook redenen om wel gewoon voor een houtskoolbarbecue te kiezen. Een van de voornaamste redenen is de hele ervaring. Het aansteken van de kolen, wachten tot het heet is, het per ongeluk aangebrande eten en het juist wel heftig naar rook ruiken. Sommige mensen vinden het heerlijk, en voor deze mensen is de houtskoolbarbecue de uitkomst. Vaak zijn ze ook nog eens goedkoper en de rook van de kolen geeft het vlees en de groenten de authentieke barbecuesmaak. Weber houtskool barbecues komen in allerlei verschillende soorten en maten. Sommige rollen op wieltjes en andere kunnen aan een handvat opgetild worden. Stel dat je in een flat woont, dan zou je in principe op je balkon kunnen barbecuen met een kleiner formaat. Informeer voordat je dat doet natuurlijk wel even de bovenburen in verband met de opstijgende rook!
Waar de barbecue-cultuur ooit begonnen is, is bij de stenen barbecue! Nu zie je ze niet heel veel meer, het is natuurlijk ook makkelijker om een kleinere barbecue te kopen die je kunt verplaatsen. Zowel in gebruik als uitstraling verschilt een stenen barbecue ontzettend van de andere soorten en wist je dat je zelf een stenen barbecue kunt bouwen in slechts 5 stappen? Eigenlijk is het best raar dat er nog maar zo weinig stenen barbecues worden gebruikt. Niet alleen zijn ze echt een pronkstuk in de tuin, maar daarnaast zijn ze ook nog eens veiliger. Je hebt namelijk geen last van rondzwaaiende vlammen, de rook gaat recht omhoog door de pijp, de stenen houden de warmte goed vast en zo kan de barbecue heel warm worden en een stenen barbecue kan niet omvallen. Dan komt daar ook nog eens bij dat ze vaak een stuk goedkoper zijn dan andere typen barbecues. Al met al is dit toch eigenlijk de beste keuze?
Het enige wat je nodig hebt om te kunnen barbecuen met een elektrische barbecue is de barbecue zelf en een stopcontact. In tegenstelling tot de andere barbecues heb je geen losse onderdelen nodig om hem op gang te krijgen. Dit zorgt er gelijk voor dat er minder brandgevaar is. Natuurlijk is die kans al niet heel groot, maar er zullen bij een elektrische barbecue nooit zomaar brandende deeltjes door de lucht vliegen. Doordat je geen extra’s hoeft te kopen om de barbecue aan te krijgen is hij op den duur goedkoper dan wanneer je er eentje aanschaft waarbij dat wel nodig is. Daarbij is het fijne dat er een stuk minder rookvorming plaatsvindt waardoor je kleding een stuk minder zal stinken. Dit is dus een slimme keuze, maar je kunt wel bij jezelf nagaan of je dan echt het idee hebt dat je aan het barbecuen bent of dat het toch eigenlijk meer gourmetten is.