Renson trok naar de meest orkaangevoelige gebieden van Florida om hun terrasoverkappingen te testen op windbestendigheid.
Tijdens de herfstmaanden krijgt alles wat los en vast zit buiten het zwaar te verduren. Grote boosdoener is vaak de wind, die tegen hoge snelheden door het land raast. Renson trok naar de meest orkaangevoelige gebieden van Florida om hun terrasoverkappingen te testen op windbestendigheid. Het resultaat is indrukwekkend: de Camargue overkapping doorstaat testen die overeen komen met windlasten tot 320 km/u.
In het vakjargon gaat het over de ‘Miami Dade’ testen. Deze testen zijn speciaal ontwikkeld om te onderzoeken of constructies orkanen kunnen doorstaan. Niet toevallig in Miami, waar ze jaarlijks meerdere orkanen of tropische stormen zien passeren. De testen stellen niet alleen de windlast, maar ook de draagkracht van een constructie op de proef.
Voor de Camargue terrasoverkapping van Renson waren de resultaten ronduit indrukwekkend. Windlasten tot 320 km/u vormen geen probleem voor de overkapping met kantelbare lamellen. Qua draagkracht kan de Camargue tot 200 kg/m² aan. Dat komt overeen met 2 meter verse sneeuw per vierkante meter. Voldoende voor het ‘Miami Dade’ certificaat, dé norm voor duurzaamheid in de VS maar ook in de rest van de wereld.
Niet alleen bestand tegen wind: ook op draaglast (bijvoorbeeld bij sneeuwval) scoort de Camargue heel goed.
In onze contreien zal het niet meteen zo’n vaart lopen wat windkracht en sneeuwval betreft. Maar om in alle weersomstandigheden bescherming en comfort aan te bieden, onderwerpt Renson alle terrasoverkappingen aan uitvoerige testen. Zowel waterwerendheid, waterafvoer, draagkracht en windlast passeren de revue. Voor de windtesten werden de terrasoverkappingen en verticale doekzonwering in windtunnels geplaatst.
Camargue: tot 160 km/u (12 Beaufort)
Camargue Skye: tot 120 km/u (11 Beaufort)
Algarve Line: tot 120 km/u (11 Beaufort)
Aero: tot 120 km/u (11 Beaufort)
Lagune: tot 120 km/u (11 Beaufort)
Lapure: tot 100 km/u (10 Beaufort)