Dat jij met een hottub in de achtertuin heerlijk gaat ontspannen, dat is een feit. Wij laten je drie mooie manieren zien om de hottub in de tuin te plaatsen
Dat jij met een hottub in de achtertuin heerlijk gaat ontspannen, dat is een feit. Maar wist je ook dat je een hottub op veel verschillende manieren in je tuin kunt plaatsen? Hierbij moet je natuurlijk kijken wat het beste in jouw tuin past. Is die tuin groot of klein? En wat vind je mooi? Wij laten je drie mooie manieren zien waarop je de hottub in de tuin plaatst.
Nog een mooie plek om de hottub te plaatsen is onder een overkapping. Hier moet je wel altijd opletten dat je bij een houtgestookte hottub ervoor zorgt dat de kachelbuis door het dak heen kan. En dat dit ook veilig gebeurt ;). Bij een elektrische hottub hoef je daar natuurlijk geen rekening mee te houden.
Deze hottub kan hier zonder enig probleem onder staan. Het voordeel als je een hottub onder je overkapping plaatst is dat je er eigenlijk altijd in kunt zitten. Weer of geen weer. Wanneer het stort van de regen zit jij lekker droog. Maar, wanneer het zonnetje schijnt of er is ‘s avonds een mooie sterrenhemel, mis je die natuurlijk ook onder de overkapping. Het is maar net wat jouw persoonlijke voorkeur is.
Dit is de manier waarop de meeste mensen de hottub in de tuin plaatsen. Gewoon boven de grond. Door het bijpassende trappetje stap je gemakkelijk in de hottub en de houten afwerking die de hottub heeft geeft een heel mooi geheel.
Boven de grond zijn er natuurlijk ook nog verschillende manieren om de hottub te plaatsen. Wanneer de hottub boven de grond staat is het altijd belangrijk dat de kachel en de hottub op dezelfde hoogte staan en op een stevige ondergrond. Er komt met de hoeveelheid water natuurlijk best wat gewicht op de grond te staan.
De mogelijkheden voor een ondergrond zijn; gras, stenen, tegels, een houten vlonder en grind. Wanneer je de hottub op het gras plaatst is het belangrijk om wel te zorgen voor een stevige ondergrond voor de balkenconstructie van de hottub . Hier kan je bijvoorbeeld tegels onder leggen. En daaromheen kan je gras laten groeien, zo staat de hottub niet echt op het gras maar lijkt dit wel zo.
Wanneer je de hottub op grind plaatst raden wij aan om honingraatmatten te gebruiken. Door hier overheen het grind te plaatsen wordt de ondergrond ook een stuk steviger.
Je kan er ook voor kiezen om de hottub weg te werken in een terras of verhoogd terras. Dit is echt een manier om de houtgestookte hottub te plaatsen als je handig bent en een leuke klus niet uit de weg gaat. Dit levert vaak een prachtig resultaat op.
Waar je hierbij wel voor moet zorgen is dat hier ook de hottub en de kachel weer op dezelfde hoogte staan. Is die niet het geval, dan kan de kachel zijn warmte niet kwijt en kan deze kapot gaan. De natuurlijke circulatie komt dan namelijk niet vanzelf op gang. Het voordeel van dat als je de hottub weg werkt in een terras, de instap nog wat makkelijker is. Je stapt namelijk naar beneden. Je kunt zelfs op het terras gaan zitten terwijl je erin stapt.
Voor de grote of kleine tuin zijn er dus genoeg keuzes om de hottub te plaatsen. Nu heb je op een grote boerderij met veel land natuurlijk meer mogelijkheden dan bij een woning in de stad. Maar ook daar zijn er mogelijkheden genoeg! Wij komen iedere dag bij veel verschillende huizen, groot en klein en iedereen maakt er zijn eigen persoonlijke wellnessparadijs van.
Ben jij ook op zoek naar je eigen wellnessparadijs maar weet je nog niet zo goed hoe je de hottub het beste kunt plaatsen? Onze adviseurs zitten boordevol inspiratie en ideeën om jouw droom waar te kunnen maken. Kom eens langs in onze showroom voor een inspirerende rondleiding waar je al je vragen kunt stellen.