De zevende Nationale inbraak preventie weken worden gehouden van 1 mei tot en met 30 juni 2018
Meer aandacht voor inbraakpreventie, dat is waar de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken voor staat. Hoewel het aantal inbraken de laatste jaren sterk is gedaald, is elke inbraak er nog steeds een te veel.
Een onveilig gevoel in je eigen huis, slecht kunnen slapen, concentratieproblemen, boosheid en irritatie. De gevolgen van een inbraak zijn groot. De stichting wil mensen meer bewust maken van de maatregelen die zij zelf kunnen nemen op gebied van inbraak-
preventie in en rond hun huis. Op deze website vindt u tips en adviezen om uw huis beter te beveiligen, leest u meer over veel gebruikte inbraakmethoden en ziet u binnen een paar minuten hoe veilig uw huis is via de InbraakPreventieCheck. Ga naar www.inbraakmislukt.nl en doe de test.
We hopen dat je de goede gewoonte hebt om je huis goed af te sluiten als je weg gaat, ook al is het maar voor eventjes. Maar slechte sloten of andere beveiliging worden door een inbreker in een oogwenk herkend én binnen enkele minuten is hij binnen. Kijk op de afbeeldingen t welke inbraakplaatsen de inbreker het meest gebruikt.
“Met name de achterkant van het huis blijkt gevoelig voor inbraak. Bij appartementen wordt de veelal zwakkere voordeur vaak geforceerd”, constateert Coen Staal, voorzitter van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Staal adviseert mensen daarom eens wat vaker door de ogen van een inbreker naar hun huis te kijken. “Inbrekers zijn steeds inventiever als het gaat om hun inbraakmethodiek. Inbreken met behulp van een koevoet of schroevendraaier komt nog steeds veel voor, maar andere methoden zijn in opkomst. Zoals bijvoorbeeld het flipperen. Hierbij maakt de dief simpel gebruik van een hard stukje plastic of een bankpasje om een deur, die niet op slot is gedraaid, te openen. Beide methoden zijn door het plaatsen van een anti-inbraakstrip eenvoudig te voorkomen. Een steeds populairdere methode is het gebruik van speciale apparatuur waarmee een slot, zonder goed beslag vrijwel zonder moeite is open te breken”, aldus Staal. “Daarvoor adviseren we antikerntrekbeslag te plaatsen.
Bezoek de site voor meer informatie www.inbraakmislukt.nl