De werkomgeving van het kantoor is de afgelopen jaren veranderd. Voorheen waren er vaak veel dichte kamertjes of hokken op een rijtje.
Inmiddels zijn de werkplekken overzichtelijker, ruimtelijker en ergonomischer en komen flexibele werkplekken momenteel in opmars. Het spreekt voor zich dat de werkbeleving totaal veranderd is. Om een werkplek prettig werkbaar te maken, richt jij je werkplek in zoals je dit graag wil.
Op een werkplek zijn ladeblokken dan ook onmisbaar! Door het veelzijdige gebruik is een ladeblok dan ook een ideale aanvulling op je werkplek op kantoor, maar ook thuis. Een ladeblok is multifunctioneel en maakt je werkplek overzichtelijk zodat goed in te richten is. Een ladeblok bied je de mogelijkheid om eigendommen en documenten op te bergen op een plek waar je gemakkelijk bij kunt. Ladeblokken zijn ergonomisch, maar toch erg simpel in gebruik. Een ladeblok plaats je onder of naast het bureau, waardoor je alle benodigdheden direct bij je in de buurt hebt. Hierdoor kun je op een aangename en snelle manier werken.
Het is belangrijk dat je eenvoudig en snel de juiste hulpmiddelen binnen handbereik hebt, met een ladeblok zijn deze problemen verholpen. Van dossier tot briefpapier, van formuliervakken tot pannenlades. Een ladeblok biest ruimte voor alles wat je tijdens de dagelijkse werkzaamheden nodig hebt. Eigenlijk is een ladeblok een kantoorkast, maar dan in een kleiner formaat. Het biedt je de mogelijkheid om het af te sluiten achter slot en grendel.
Om je documenten en persoonlijke spullen te beschermen kun je dit ook achter een deur vergrendelen. Een veel toegepaste deur is een schuifdeur. Een schuifdeur is, zoals het woord al zegt, een deur die je schuift in plaats van draait. Het grote voordeel daarvan is dat deze niet uitsteekt in geopende stand. Om een schuifdeur te kunnen maken heb je een schuifdeursysteem nodig. Voor het aanschaffen van een schuifdeursysteem is het belangrijk om te weten hoe dik en zwaar de deur is, en van welk materiaal het is gemaakt, zodat je het juiste systeem kan uitkiezen.
Er zijn verschillende manieren om schuifdeuren te gebruiken en je kunt deze op verschillende plekken monteren. Schuifdeuren kun je gebruiken voor garderobekasten, maar ook als scheiding tussen twee kamers. Door een schuifdeur tussen twee kamers te plaatsen, zal de schuifdeur als scheidingswand worden gebruikt. Voordat je een schuifdeursysteem aanschaft is het ook van belang dat je weet waar je het systeem gaat gebruiken en in wat voor materiaal de onderdelen geplaatst moeten worden. Moet je de rail in hout, gips of steen plaatsen? Hoe breed is de deuropening en is de schuifdeur van hout of van glas? Een hangend schuifdeursysteem is het meest voorkomend schuifdeurbeslag en hierbij wordt de looprail bovenaan de deur gemonteerd. Hierdoor hangt het totale gewicht van de deur op de loopwerk wat aan het bovenpaneel is gemonteerd. Naast het schuifdeurbeslag kun je ook accessoires bestellen om de schuifdeuren helemaal naar wens af te werken. Denk hier bijvoorbeeld aan deurgrepen, afdekkappen voor een looprail of uitlijnbeslag om kromtrekken van de schuifdeur te voorkomen.