Hoe je een vlaggenstokhouder aan de gevel kunt monteren? Wij vertellen je hoe je het aan kunt pakken!
Een Nederlandse vlag kopen om de vlag uit te kunnen hangen bij bepaalde gebeurtenissen? Of je nu de vlag wilt uithangen om een feestelijke gebeurtenis in je omgeving, zoals bijvoorbeeld een huwelijk of het slagen van een examen, of graag tradities wilt volgen door de vlag uit te hangen op speciale data: het kan goed zijn om een Nederlandse vlag in je bezit te hebben. Ga je een vlag kopen? Dan is een vlaggenstokhouder natuurlijk ook essentieel om te hebben, anders kun je de vlag tenslotte niet goed uithangen. Hoe je een vlaggenstokhouder aan de gevel kunt monteren? Wij vertellen je hoe je het aan kunt pakken!
Als je een vlag hebt aangeschaft, is het belangrijk om voor de vlaggenstokhouder een geschikte plek te vinden. Er wordt hierbij aangeraden om het te monteren op baksteen, maar je hebt natuurlijk ook nog andere mogelijkheden. Belangrijk bij het vinden van de juiste plek voor de vlaggenstokhouder is het feit dat je er zelf goed bij kunt. Anders kan het namelijk een heel gedoe worden om de houder op de juiste manier te monteren.
Als je een vlaggenstokhouder aan je gevel wilt monteren, is het belangrijk om eerst te tekenen. Hierbij is het handig om gebruik te maken van een waterpas en potlood. Als richtlijn zou je kunnen denken aan het zetten van een streep van zo’n 12 centimeter. Als houvast kun je de vlaggenstokhouder daarna pakken en door de bovenste twee gaatjes kijken. Zodra je de streep hierdoorheen ziet, kun je hier stipjes zetten. Ook stippen zetten bij de onderste twee gaatjes is handig om te doen als je de vlaggenstokhouder wilt monteren aan je gevel. Belangrijk hierbij is wel om de stipjes op de muur te zetten op het steen en niet op de voeg.
Zodra je dit gedaan hebt, is het tijd om de boormachine erbij te pakken. Je zou hierbij kunnen denken aan het gebruiken van een steenboor, boorhamer of een klopboormachine. Het wordt aangeraden om gaten te boren van zo’n 4 centimeter diep, om de vlaggenstokhouder goed te kunnen monteren.
Nadat je een gat hebt geboord, is het belangrijk om aan de slag te gaan met de pluggen en schroeven. Met behulp van een hamer sla je de pluggen in de muur. Wat handig is om te doen, is om hierna de vlaggenstokhouder te plakken om te kijken of de plug goed zichtbaar is. Met behulp van een schroefmachine of schroevendraaier kun je de schroeven goed aandraaien. auksiniai auskarai https://www.silvera.lt/auskarai/auksiniai-auskarai Als richtlijn kun je denken aan schroeven van 4x40 mm.
Het monteren van een vlaggenstok aan je gevel hoeft helemaal niet zo lastig te zijn. Als je de stappen hierboven aanhoudt, is het waarschijnlijk zo gebeurd. Vanaf dat moment kun jij wanneer je wilt de Nederlandse vlag uithangen. Aangezien er geen wettelijke regels zijn over het gebruiken van de vlag, bepaal je zelf wanneer je deze uithangt. Wel zijn er een aantal gewoontes die gebruikt worden bij het uithangen. Zo mag de vlag de grond niet mag raken, het verkeer niet gehinderd worden en het niet uitgehangen worden tussen zonsondergang en zonsopgang. Doe je dit laatste wel, dan is het van belang dat de kleuren van de vlag goed zichtbaar blijven. Met het monteren van je vlaggenstokhouder kun jij straks optimaal genieten van de mooie vlag van ons land!