Foto: regiocontainer6m3

Wat moet je niet vergeten bij een verbouwing?

Wil je binnenkort gaan verbouwen? Dan is het goed alvast wat voorbereidend werk doen.

Zo verlopen de werkzaamheden zo soepel mogelijk. Maak een checklist van deze punten, zodat je niets vergeet.

Verzekeringen afsluiten

Verzekeringen afsluiten bij een verbouwing? Jazeker! Als je een koopwoning hebt, is het belangrijk om je woonhuisverzekering te controleren. Kijk of je verzekerd bent voor ongelukken tijdens het klussen. Wat gebeurt er als je per ongeluk een leiding breekt, of als een nieuw raam valt? Wat wil je en wat kan je zelf betalen bij schade?

Wanneer je werkt met een aannemer is het ook handig of deze een CAR-verzekering heeft. Dit is een verzekering die de schade dekt die tijdens de verbouwing ontstaat.

Omwonenden inlichten

Je gaat waarschijnlijk behoorlijk wat herrie maken. In een woonwijk willen mensen graag rust, dus dan is lawaai ongewenst. En het liefst leven we toch allemaal op goede voet met onze buren. Helaas is herrie niet te voorkomen bij een verbouwing. Daarom is het belangrijk dat je al op tijd je buren op de hoogte brengt. Leg uit dat je gaat verbouwen en geef een indicatie van hoe lang de overlast zal duren.

Zo kunnen je buren zich voorbereiden op de werkzaamheden en zorg je ervoor dat je geen scheve gezichten krijgt. Omdat iedereen wel eens gaat verbouwen, zal je waarschijnlijk weinig problemen met de buren ondervinden. Probeer zoveel mogelijk werkzaamheden in de vroege ochtend of in de late avond te vermijden, om dat zo te houden.

Vergunningen aanvragen

Als je gaat bouwen, verbouwen of slopen, is het belangrijk dat je controleert of je een vergunning moet aanvragen bij de gemeente. Soms heb je een vergunning nodig of moet je verplicht een sloopmelding doen. Dit doe je bij het Omgevingsloket. Na de controle kun je je vergunningaanvraag of melding meteen indienen.

Wanneer je een gebouw wilt laten slopen, moet je dat verplicht melden bij de gemeente, als er meer dan 10 kubieke meter afval bij vrijkomt. Ga je werken met asbest, dan moet je dat vaak ook melden.

Bouw je in de buurt van water, dan heb je misschien zelfs toestemming nodig van het Waterschap. Zelfs als je geen vergunning nodig hebt. Controleer dit op tijd, zodat je vervelende verrassingen voorkomt.

Afvoer van afval regelen

Afval afvoeren kost veel tijd en geld, als je het zelf doet. Daarom is het goedkoper om een container te huren. Een bakkie huren is verrassend goedkoop en bij Regiocontainer.nl is de afvoer van het puin vaak al meegenomen in de prijs. Hartstikke handig, want dan heb je er zelf geen omkijken meer naar. Zo kun je zo snel mogelijk van je verbouwde huis of tuin genieten.

  

Reacties