Duurzame plantenspecialist Sprinklr lanceert nieuwe tuinpakketten met inheemse planten die goed zijn voor de biodiversiteit in Nederland.
De afgelopen decennia is er een afname geweest van tot wel 70% per insectenpopulatie. Ook zijn er soorten uitgestorven en staan er allerlei soorten op uitsterven. Door kant en klare pakketten aan te bieden vol inheemse planten wil Sprinklr het voor iedereen makkelijk maken een bijdrage te leveren aan een rijkere biodiversiteit.
Inheemse planten, of heemplanten, zijn planten die van nature in een bepaald gebied groeien en zijn cruciaal om de insectenafname in Nederland terug te dringen en de biodiversiteit te bevorderen. Insecten zoals wilde bijen en vlinders zijn vaak afhankelijk van inheemse vegetatie voor hun voedsel en voortplanting. “We zijn gewend geraakt aan exotische, gecultiveerde planten in onze tuinen die lang en groots bloeien, maar veel insecten in Nederland hebben daar niet zoveel aan,” zegt Suzanne van Straaten, oprichter van Sprinklr. “Door tuinen en balkons te vullen met planten die goed zijn voor insecten, kunnen we samen bijdragen aan het stoppen van de neergang.”
Duurzame plantenwebshop Sprinklr lanceert de Inheemse Tuintjes in twee varianten. Zo biedt Sprinklr een pakket aan dat geschikt is voor plekken met zon (meer dan 6 uur volle zon per dag) én plekken met half-zon (tussen 3 - 6 uur zon per dag). Beide pakketten zijn beschikbaar in een grote variant met vijftien inheemse planten en in een kleine variant met negen planten. Stuk voor stuk biologisch gekweekt, zoals alle tuinplanten van Sprinklr.
In de pakketten zitten planten als Hyssopus officinalis (Hyssop), Stachys officinalis (Betonie), Knautia arvensis (Beemdkroon) en Verbascum nigrum (Zwarte toorts). De bedreigde Knautiabij is bijvoorbeeld sterk afhankelijk van Knautia arvensis voor nectar. Alle pakketten zijn voorzien van informatie over de planten en tips voor de verzorging, zodat ook iedereen zonder groene vingers kan tuinieren voor de toekomst.
Meer informatie over de tuinpakketten. Meer weten over inheemse planten? Lees de blog van Sprinklr.